Flag

Kokosrulle med mangopuré

cirka 12 styck
Mellan
60 minuter
Recept på en saftig rulltårta som servereas som en bakelse toppad med mangopuré och grädde.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Rulltårtebotten
3 stägg stora
2 dlsocker
2 dlvetemjöl
1,5 mskDr. Oetker Vaniljsocker
2 tskDr. Oetker Bakpulver
1 krmsalt
0,5 dlfilmjölk
Kokossmörkräm
250 gsmör
1 Förp.Dr. Oetker Base for buttercream
1 stcitroner kinrivet skal (det gula) samt 3 msk juice
2 dlKokos Tips: rosta gärna kokosen för extra god smak
Mangopuré
250 gmango färsk eller fryst
1 dlSyltsocker
1 stcitroner 1 msk juice från 1 citron
För montering av bakelse
5 dlvispgrädde
1 Förp.Dr. Oetker gelfärger gul
1 Förp.Dr. Oetker Cream Fix

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Base for buttercream
Picture - Dr. Oetker gelfärger gul
1

Rulltårtebotten

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och poröst. Blanda ihop alla torrvaror i separat bunke och vänd sedan ner i äggvispet så att du får en klumpfri smet.
Vänd sedan ner filmjölken och häller smeten i en långpanna, ca 40×30 cm. Grädda på 225°c varmluft i ca 8 -10 min. 
Stjälp upp färdiggräddad botten på sockrat bakplåtspapper. Lägg långpannan över som ett lock, så att fukten bevaras medans den svalnar .

2

Kokossmörkräm

Vispa smöret riktigt poröst och fluffigt. Tillsätt buttercream-mixen och fortsätt vispa. 
Tillsätt även citronskal och citronjuice (häll i lite juice åt gången medans du vispar). 
Tillsätt kokos och bred sedan ut krämen jämt över rulltårtebotten och rulla ihop. Lägg i kylen så att den hinner sätta sig innan du skär i den.

3

Mangopure

Om du använder fryst mango så låt den tina lite. 
Koka upp mango, socker och citronjuice några minuter och mixa till en slät puré. 
Kyl ner purén innan du monterar bakelsen.
 

4

Montering

Börja med att vispa ihop cream fix och grädde enligt anvisningar på påsen. Tillsätt lite gul färg i hälften av grädden. Varva gul och vit grädde i en spritspåse för en swirlad effekt. 
Skär rulltårtan i bitar och toppa varje bit med en sked mangopuré. 
Spritsa grädden ovanpå mangopurén. 
För en påskig känsla. dekorera gärna med lite påskägg, strössel eller nåt annat kul som hör påsken till. 
Sedan är det bara att äta och njuta!