Flag

Mandelmusslor

cirka 40 styck
Mellan
100 minuter
Recept på spröda klassiska mandelmusslor. Fyll de sen med en klick grädde och hemgjord sylt, och bara njut!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
100 gMandelspån (1 påse)
2 krmDr. Oetker Bittermandelarom
200 gsmör
1,25 dlströsocker
1 stägg
4 dlvetemjöl
cirka 40 stmusselformar och smör till pensling

Visa produkter

Picture - Mandelspån (1 påse)
Picture - Dr. Oetker Bittermandelarom
1

Gör så här

Mal mandelspånen i mandelkvarn eller kör dem i matberedare till ett fint mjöl. Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt mandel, bittermandelarom, ägget och det mesta av mjölet. Arbeta degen på bakbord med resten av mjölet. Låt degen vila kallt i minst en timme.

2

Rulla ut degen i avlånga längder och dela dem i bitar. Tryck ut degbitarna i smorda musselformar

3

Rulla ut degen i avlånga längder och dela dem i bitar. Tryck ut degbitarna i smorda musselformar.

4

Grädda i 200 grader i cirka 8 minuter. Stjälp upp kakorna och låt dem svalna. Servera med en klick grädde och bär eller god (gärna hemlagad) sylt.