COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mandelmusslor

Recept på spröda klassiska mandelmusslor. Fyll de sen med en klick grädde och hemgjord sylt, och bara njut!

omkring 40 styck

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mandelmusslor

Ingredienser:

100 g Mandelspån (1 påse)
2 krm Dr. Oetker Bittermandelarom
200 g smör
1,25 dl strösocker
1 st ägg
4 dl vetemjöl
omkring 40 st musselformar och smör till pensling

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Mal mandelspånen i mandelkvarn eller kör dem i matberedare till ett fint mjöl. Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt mandel, bittermandelarom, ägget och det mesta av mjölet. Arbeta degen på bakbord med resten av mjölet. Låt degen vila kallt i minst en timme.

2

Rulla ut degen i avlånga längder och dela dem i bitar. Tryck ut degbitarna i smorda musselformar

3

Rulla ut degen i avlånga längder och dela dem i bitar. Tryck ut degbitarna i smorda musselformar.

4

Grädda i 200 grader i cirka 8 minuter. Stjälp upp kakorna och låt dem svalna. Servera med en klick grädde och bär eller god (gärna hemlagad) sylt.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten