COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Minicupcakes med Pepparkaksmousse

Recept på de alltid lika uppskattade minicupcakesen. Dessa passar ypperligt till jul då den krämiga moussen fått smak av pepparkaka.

omkring 30 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Minicupcakes med Pepparkaksmousse

Ingredienser:

2 st ägg
2 dl socker
2 dl mjölk
1 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 tsk salt

Dekoration:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2,25 dl mjölk
1 msk Pepparkakskryddor
omkring 3 - 5 msk Silver 4-mix , efter behov

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver. Blanda ned detta omväxlande med mjölken och oljan. Häll upp smeten i små kakformar, fyll dem till drygt hälften med hjälp av teskedar.

2

Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Tiden varierar med ugn, känn med sticka att de är klara. Låt svalna innan du dekorerar dem.

3

Vispa samman tårtmousse med mjölk och pepparkakskrydda. Använd elvisp och vispa tills konsistensen blir tjock och fluffig. Skeda eller spritsa ut moussen på mini-muffinsen och strö snöflingor eller hjärtan över.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten