Flag

Mojito cake

cirka 10 - 12 bitar
Mellan
120 minuter
Vem sa att Mojitos bara kunde drickas? Den här vackra Mojitotårtan gör garanterat succé på kalaset!
Ingredienser
Tillagning
Tips om recept
Tårtan håller i ca 3 dagar i rumstemperatur när den förvaras i en lufttät låda eller tårtbox. 
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
250 gsmör (rumsvarmt)
250 gsocker
4 stägg (stora)
225 gvetemjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
50 gmandelmjöl
cirka 0,5 - 1 stlime (rivet skal)
Till pensling
4 mskrom (ljus)
75 gsocker
2 msklimesaft
Efter behovmyntablad
Smörkräm
150 gsmör (rumsvarmt)
450 gflorsocker
2 msklimesaft
1 mskrom (ljus)
Dekoration
Efter behovmyntablad
cirka 60 gbjörnbär
1 stlime (skär i klyftor)

Visa produkter

1

Botten

Börja med att baka tårtbotten; värm ugnen till 190°C (170°C om du använder varmluftsugn) och smöra och klä 2 st runda formar (ca 18 cm i diameter) med bakplåtspapper.

2

Lägg smör och socker i en stor skål och vispa samman lätt och luftigt. Blanda ner äggen tills du har en slät smet. Sikta och vänd ner vetemjöl och bakpulver och tillsätt mandelmjölet och limezest. Fortsätt att vända runt tills allt är blandat. 

3

Fördela smeten jämnt i formarna och grädda bottnarna i 25 minuter tills de blivit gyllene. Testa med en kaksticka om bottnarna är färdiggräddade. Om du sticker kakan i mitten ska stickan vara torr.  

4

Pensling

Medan bottnarna gräddas förbered penslingen. Mät upp alla ingredienser i en kastrull och värm på medelvärme tills sockret har smält. Öka värmen och låt koka 1 minut. Ställ sedan kastrullen åt sidan. När bottnarna är färdiggräddade, avlägsna myntabladen och stick några hål på toppen av kakorna. Häll över vätskan över kakorna och låt det sugas upp. Låt bottnarna svalna i sina formar i 15 minuter, och stjälp sedan upp på bakgaller så att de kan svalna helt.  

5

Smörkräm

När bottnarna har svalnat är det dags att dekorera! Dags att förbereda smörkrämen. Lägg smöret i en stor skål och vispa med elvisp tills det mjuknat och bleknat i färgen. Tillsätt florsockret lite i taget och blanda väl.  Häll slutligen i limesaft och rom och vispa till du har en lätt och fluffig kräm. 

6

Dekoration

Använd en brödkniv för att skära bort toppen och jämna till bottnarna. Lägg en botten på ett tårtfat. Bred ett lager smörkräm på toppen och lägg på den andra bottnen.  Bred resterande smörkräm på toppen och runt sidorna av tårtan. Använd en palett för att jämna ut krämen. 

7

Arrangera limeklyftor, myntablad och björnbär i en krans runt tårtan. Ta-dah! Nu är din läckra Mojjitotårta redo att avnjutas! 

Tips om recept

  • Tårtan håller i ca 3 dagar i rumstemperatur när den förvaras i en lufttät låda eller tårtbox.