Pavlova med rabarber och jordgubbspure

Ett enkelt tårtrecept med hög impfaktor! Maräng, grädde, jordgubbar och rabarber = svensk sommar! Receptet är framtaget i samarbete med baka.se.

1 tårta

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Pavlova med rabarber och jordgubbspure

Ingredienser:

2 Förp. Dr. Oetker Perfect Meringues
1,5 dl vatten
250 g rabarber
150 g jordgubbar
cirka 2 - 3 dl socker beroende på hur sura rabarber och jordgubbar du använder
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
cirka 200 g jordgubbar till garnering
5 dl vispgrädde

preparation

Förberedelse

1

Pavlova

Sätt ugnen på 100 grader varmluft.
Börja med att göra marängsmeten enligt anvisning på påsen.
Ta fram plåt med bakplåtspapper.
För en hög vulkanformad pavlova så gör du en cirkel som är 24 cm i diameter och 5-6 cm hög. Använd en slickepott för att dra upp kanter på marängen, på så sätt får du ett hål i mitten som du sedan fyller vid servering.
Grädda i 100°c i ca 2 h. Det gör inget om den står längre och torkar till sig. Under tiden gör du purén.

2

Fyllning och dekoration

Koka ihop rabarber, jordgubbar, socker och vaniljpasta (börja med den mindre mängden socker och smaka dig fram).
Låt koka ca 5-10 min och mixa sedan till en slät puré. Kyl ner.
Vispa grädden. Dela/ skiva jordgubbar.
Lägg din marängbotten på ett rymligt fat. Varva sedan grädde, puré och jordgubbar och fyll upp håligheten i din marängbotten. Servera sedan direkt!

3

Tips

Det går självklart utmärkt att göra en "platt" variant av pavlova då breder du istället ut marängsmeten så att den blir 1cm hög (du kan då minska på tiden i ugnen till ca 1h).

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: