För receptet Pavlova med rabarber och jordgubbspure
2 Förp. | Dr. Oetker Perfect Meringues |
1,5 dl | vatten |
250 g | rabarber |
150 g | jordgubbar |
cirka 2 - 3 dl | socker beroende på hur sura rabarber och jordgubbar du använder |
1 tsk | Vaniljpasta Taylor & Colledge |
cirka 200 g | jordgubbar till garnering |
5 dl | vispgrädde |
Sätt ugnen på 100 grader varmluft.
Börja med att göra marängsmeten enligt anvisning på påsen.
Ta fram plåt med bakplåtspapper.
För en hög vulkanformad pavlova så gör du en cirkel som är 24 cm i diameter och 5-6 cm hög. Använd en slickepott för att dra upp kanter på marängen, på så sätt får du ett hål i mitten som du sedan fyller vid servering.
Grädda i 100°c i ca 2 h. Det gör inget om den står längre och torkar till sig. Under tiden gör du purén.
Koka ihop rabarber, jordgubbar, socker och vaniljpasta (börja med den mindre mängden socker och smaka dig fram).
Låt koka ca 5-10 min och mixa sedan till en slät puré. Kyl ner.
Vispa grädden. Dela/ skiva jordgubbar.
Lägg din marängbotten på ett rymligt fat. Varva sedan grädde, puré och jordgubbar och fyll upp håligheten i din marängbotten. Servera sedan direkt!
Det går självklart utmärkt att göra en "platt" variant av pavlova då breder du istället ut marängsmeten så att den blir 1cm hög (du kan då minska på tiden i ugnen till ca 1h).
Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR. Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.
Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.
Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: