COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Sachertårta

Sachertårta är en riktig klassiker bland tårtor. Här har du ett recept på den klassiska chokladtårtan med aprikosmarmelad som fyllning, och dekorerad med fyllig choklad.

12 - 14 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Sachertårta

Botten:

75 g smör rumsvarmt
2,5 dl strösocker
4 st ägg
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 krm salt
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 msk kakao
1,75 dl vetemjöl
150 g mörk chokad

Fyllning:

2 dl aprikosmarmelad

Dekoration:

200 g mörk chokad
1 msk rapsolja

preparation

Förberedelse

1

Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

2

Smält choklad i mikro eller över vattenbad.

3

Sätt ugnen på 175 grader.

4

Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa väl.

5

Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.

6

Tillsätt den smälta chokladen och de torra ingredienserna i äggsmeten. Häll smeten i den smorda formen och grädda kakan i botten av ugnen i 35-40 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt svalna.

7

Värm marmeladen i mikro eller i en kastrull så den blir tunnflytande.

8

Dela bottnen i två och bred ut hälften av marmeladen på den ena bottnen. Lägg andra bottnen ovanpå och bred resterande marmelad över kakan. Låt svalna i kylen.

9

Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred chokladen över tårtan och låt chokladen stelna. Servera med en klick vispad grädde.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten