COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Semifreddo med vanilj, hallon och mandelspån

Recept på en italiensk dessert. Mjuk, hemgjord glass som smakar ljuvligt.

6 portioner

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Semifreddo med vanilj, hallon och mandelspån

Ingredienser:

4 st ägg
1 dl florsocker
omkring 2 - 3 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
2 dl kesella 10 %
3 dl vispgrädde
2 dl maränger , krossade
2 dl frysta hallon
50 g Mandelspån rostade

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa ägg, socker och vaniljarom vitt och pösigt.

2

Rör kesellan lätt och vänd i äggvispet. Vispa grädden och vänd ner i smeten tillsammans med maräng, hallon och rostad mandel.

3

Fyll en skål med smeten och frys 1-1½ timma. Garnera gärna med hallon och de rostade mandelspånen.

Tips: Hallonsås är gott att servera till.