Summer S´mores cupcakes med rabarberkompott

Recept på somriga cupcakes med underbar marshmallowstopping!

12 styck

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Summer S´mores cupcakes med rabarberkompott

Muffinssmet:

150 g smör mjukt
150 g socker
3 st ägg M/L
0,75 dl fläderblomssaft koncentrerad
50 g mandelmjöl
150 g vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning:

200 g rabarber i bitar
1 - 2 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
75 g socker
1 tsk Dr. Oetker Citronarom

Marshmallowtopping:

7 st Gelatinblad
0,75 dl vatten
250 g socker
0,75 dl sirap ljus
2 tsk Dr. Oetker Citronarom

preparation

Förberedelse

1

Cupcakes

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Rör smör och socker mjukt och krämigt. Vispa äggen ett i taget och fortsätt vispa i minst 1 minut för varje ägg. Rör ner fläderblomssaft och mandelmjöl i äggblandningen. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och blanda det i smeten. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda cupcakesen i ca 20 minuter.

2

Fyllning

Koka långsamt upp rabarber, vaniljsocker och socker. Koka tills rabarberna är mjuka och smaka av med citronarom. Gör ett hål i mitten av varje cupcake med en tesked och fyll med rabarberkompott.

3

Marshmallowtopping

Blötlägg gelatinblad i kallt vatten medan du förbereder sockerblandningen. Häll vatten, socker och sirap i en kastrull och låt det långsamt koka upp under omrörning. Koka sockerblandningen på svag värme, till sockret har löst sig. Höj därefter värmen och koka till sockerblandingen når 130 grader. Det är viktigt att temperaturen når helt upp till 130 grader (max 140 grader), annars får inte toppingen den rätta konsistensen. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i 1 msk vatten blandat med 2 tsk citronarom samt lite av sockerlagen. Häll ner det i en skål eller bunke och tillsätt resten av sockerlagen. Vispa blandningen på medelhastighet i 8-10 minuter, tills konsistensen är lite som tuggummi och påminner om maräng. Häll direkt smeten i en tyllpåse och spritsa små toppar på cupcakesen så att hålen täcks. Låt cupcakesen stå lite och bränn sedan av dem med en gasbrännare så att de blir gyllenbruna.

4

Tips

Cupcakesen håller sig fina 2-3 dagar, men vänta då med att bränna av toppingen till strax innan serveringen.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva

Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera