Flag

Vanilj och hallonbullar

cirka 40 styck
Mellan
90 minuter
Recept på saftiga och ljuvligt goda bullar som passar perfekt på sommarens alla fikastunder.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Vetedeg
5 dlmjölk
2 påsarDr. Oetker Torrjäst (alt. 50 g färsk jäst)
1 stägg
1 tsksalt
2 dlsocker
1 tskkardemumma
125 gsmör
cirka 15 dlvetemjöl
Fyllning
1 påseDr. Oetker Vaniljkräm
4 dlmjölk
cirka 1 dlhallonsylt (eller annan god sylt)
1 stägg uppvispat till pensling

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljkräm
1

Ljumma mjölken till 37 grader. Tillsätt torrjäst, salt, socker, kardemumma och ägg. Tillsätt det mesta av smöret i kuber och jobba in i degen med det mesta av mjölet. Knåda väl tills du har en smidig deg.

2

Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter. Vispa samman vaniljkräm och mjölk enligt påsens instruktioner.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den och dela degen i 40 jämnstora bitar. Kavla ut varje degstycke till en rundel, ca 15 cm i diameter.

4

Skär fyra snitt i plattan (ca 12 cm) mot mitten, så rundeln fortfarande håller ihop. Lägg 1 matsked vaniljkräm och lite sylt i mitten. Pensla kanten med ägg. Vik varje hörn mot mitten, runt fyllningen och tryck till.

5

Lägg bullarna på plåt täckt med bakpapper. Sätt på ugnen och låt jäsa medan ugnen blir varm, ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna ca 10 minuter i 225 grader.