COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vanilj och hallonbullar

Recept på saftiga och ljuvligt goda bullar som passar perfekt på sommarens alla fikastunder.

omkring 40 styck

Lite träning krävs 90 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vanilj och hallonbullar

Vetedeg:

5 dl mjölk
2 påsar Dr. Oetker Torrjäst (alt. 50 g färsk jäst)
1 st ägg
1 tsk salt
2 dl socker
1 tsk kardemumma
125 g smör
omkring 15 dl vetemjöl

Fyllning:

1 påse Dr. Oetker Vaniljkräm
4 dl mjölk
omkring 1 dl hallonsylt (eller annan god sylt)
1 st ägg uppvispat till pensling

preparation

Förberedelse

1

Ljumma mjölken till 37 grader. Tillsätt torrjäst, salt, socker, kardemumma och ägg. Tillsätt det mesta av smöret i kuber och jobba in i degen med det mesta av mjölet. Knåda väl tills du har en smidig deg.

2

Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter. Vispa samman vaniljkräm och mjölk enligt påsens instruktioner.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den och dela degen i 40 jämnstora bitar. Kavla ut varje degstycke till en rundel, ca 15 cm i diameter.

4

Skär fyra snitt i plattan (ca 12 cm) mot mitten, så rundeln fortfarande håller ihop. Lägg 1 matsked vaniljkräm och lite sylt i mitten. Pensla kanten med ägg. Vik varje hörn mot mitten, runt fyllningen och tryck till.

5

Lägg bullarna på plåt täckt med bakpapper. Sätt på ugnen och låt jäsa medan ugnen blir varm, ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna ca 10 minuter i 225 grader.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten