För receptet Vanilj och hallonbullar
5 dl | mjölk |
2 påsar | Dr. Oetker Torrjäst (alt. 50 g färsk jäst) |
1 st | ägg |
1 tsk | salt |
2 dl | socker |
1 tsk | kardemumma |
125 g | smör |
cirka 15 dl | vetemjöl |
1 påse | Dr. Oetker Vaniljkräm |
4 dl | mjölk |
cirka 1 dl | hallonsylt (eller annan god sylt) |
1 st | ägg uppvispat till pensling |
Ljumma mjölken till 37 grader. Tillsätt torrjäst, salt, socker, kardemumma och ägg. Tillsätt det mesta av smöret i kuber och jobba in i degen med det mesta av mjölet. Knåda väl tills du har en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter. Vispa samman vaniljkräm och mjölk enligt påsens instruktioner.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den och dela degen i 40 jämnstora bitar. Kavla ut varje degstycke till en rundel, ca 15 cm i diameter.
Skär fyra snitt i plattan (ca 12 cm) mot mitten, så rundeln fortfarande håller ihop. Lägg 1 matsked vaniljkräm och lite sylt i mitten. Pensla kanten med ägg. Vik varje hörn mot mitten, runt fyllningen och tryck till.
Lägg bullarna på plåt täckt med bakpapper. Sätt på ugnen och låt jäsa medan ugnen blir varm, ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna ca 10 minuter i 225 grader.
Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR. Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.
Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.
Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: