Vegansk halloncheesecake

En läcker halloncheesecake på mandelbotten. Moussen gör du enkelt med Dr. Oetker Vegegel. Receptet kräver lite förberedelse.

10 - 12 rulltårtor

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vegansk halloncheesecake

Mandelbotten:

100 g hackade dadlar utan kärnor
1 påse Dr. Oetker Mandel skalad hackad
1 - 2 msk kokosolja
0,5 tsk Dr. Oetker Bittermandelarom
1 msk kakao (kan uteslutats)
50 g Mandelsplitter

Vegansk hallonmousse:

200 g Cashewnötter
450 g frysta hallon upptinade
80 g lönnsirap (65 ml)
2 dl vatten kallt
2 påsar Dr. Oetker Vegegel
2 tsk Dr. Oetker Vaniljarom
2 msk citronsaft
150 g kokosolja

Dekoration:

170 g färska hallon

preparation

Förberedelse

1

Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten minst 2 timmar (gärna 4) före anvädning. Då blir de mjuka och fungerar som ett veganskt alternativ till färskost.

2

Mandelbotten

Kör dadlarna i en matberedare eller liknande tillsammans med den hackade mandeln. Tillsätt smält kokosolja, bittermandelarom och ev. kakaopulver och blanda tills massan är någorlunda jämn. Ta ut massan på bordet och knåda in mandelsplittret.

3

Lägg bakplåtspapper över botten på en springform och spänn på kanten så att pappret sitter stramt. Klä kanterna med plastfolie. Fördela nötmassan i botten på formen. Tryck ut den jämnt och ställ formen i kylskåp.

4

Vegansk hallonmousse

Lägg de frysta hallonen och lönnsirap i en kastrull. Koka upp tills du får en jämn massa. Lös vegegelen i kallt vatten och häll det i hallonmassan under omrörning. Koka upp tills massan tjocknar (1-2 minuter). Tillsätt citronsaft och vaniljarom och låt massan svalna något.

5

Sila bort vattnet från cashewnötterna och mixa dem tills de är så finmalda som möjligt. Tillsätt smält kokosolja och fortsätt blanda. Tillsätt hallonmassan och blanda vidare till en jämn mousse.

6

Häll moussen över nötblandningen. Banka till formen mot bänkskivan så att ytan blir jämn. Ställ kakan på kylning i 3-4 timmar tills moussen har satt sig.

7

Dekoration

Öppna springformen och placera kakan på ett serveringsfat. Dra försiktigt bort plasten från kanten och dekorera kakan med hallon i täta ringar – starta i kanten och arbeta dig inåt. Kakan håller sig 2 dagar i kylskåp.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: