COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vegansk halloncheesecake

En läcker halloncheesecake på mandelbotten. Moussen gör du enkelt med Dr. Oetker Vegegel. Receptet kräver lite förberedelse.

10 - 12 rulltårtor

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vegansk halloncheesecake

Mandelbotten:

100 g hackade dadlar utan kärnor
1 påse Dr. Oetker Mandel skalad hackad
1 - 2 msk kokosolja
0,5 tsk Dr. Oetker Bittermandelarom
1 msk kakao (kan uteslutats)
50 g Mandelsplitter

Vegansk hallonmousse:

200 g Cashewnötter
450 g frysta hallon upptinade
80 g lönnsirap (65 ml)
2 dl vatten kallt
2 påsar Dr. Oetker Vegegel
2 tsk Dr. Oetker Vaniljarom
2 msk citronsaft
150 g kokosolja

Dekoration:

170 g färska hallon

preparation

Förberedelse

1

Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten minst 2 timmar (gärna 4) före anvädning. Då blir de mjuka och fungerar som ett veganskt alternativ till färskost.

2

Mandelbotten

Kör dadlarna i en matberedare eller liknande tillsammans med den hackade mandeln. Tillsätt smält kokosolja, bittermandelarom och ev. kakaopulver och blanda tills massan är någorlunda jämn. Ta ut massan på bordet och knåda in mandelsplittret.

3

Lägg bakplåtspapper över botten på en springform och spänn på kanten så att pappret sitter stramt. Klä kanterna med plastfolie. Fördela nötmassan i botten på formen. Tryck ut den jämnt och ställ formen i kylskåp.

4

Vegansk hallonmousse

Lägg de frysta hallonen och lönnsirap i en kastrull. Koka upp tills du får en jämn massa. Lös vegegelen i kallt vatten och häll det i hallonmassan under omrörning. Koka upp tills massan tjocknar (1-2 minuter). Tillsätt citronsaft och vaniljarom och låt massan svalna något.

5

Sila bort vattnet från cashewnötterna och mixa dem tills de är så finmalda som möjligt. Tillsätt smält kokosolja och fortsätt blanda. Tillsätt hallonmassan och blanda vidare till en jämn mousse.

6

Häll moussen över nötblandningen. Banka till formen mot bänkskivan så att ytan blir jämn. Ställ kakan på kylning i 3-4 timmar tills moussen har satt sig.

7

Dekoration

Öppna springformen och placera kakan på ett serveringsfat. Dra försiktigt bort plasten från kanten och dekorera kakan med hallon i täta ringar – starta i kanten och arbeta dig inåt. Kakan håller sig 2 dagar i kylskåp.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten