Flag

Veganska vaniljmuffins med citronmousse

12 styck
Mellan
280 minuter
Recept på veganska saftiga cupcakes, med vaniljkräm och len citronmousse.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Citronmousse
1,5 dlströsocker
2 tskDr. Oetker Vegegel
0,75 dlcitronsaft
0,75 dlväxtbaserad grädde
4 dropparDr. Oetker gelfärger gul
2 dlväxtbaserad grädde
Vaniljmuffins
1,5 dlkikärtsspad
3 dlströsocker
3 dlvetemjöl
1 dlpotatismjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
0,5 tsksalt
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1 dlväxtbaserad mjölk
100 gmargarin mjölkfritt
12 stmuffinsformar
Vaniljkräm
2 mskmajsstärkelse
0,5 dlströsocker
1 dlväxtbaserad grädde
1,5 dlväxtbaserad dryck
2 krmVaniljpasta Taylor & Colledge

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vegegel
Picture - Dr. Oetker gelfärger gul
Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
1

Citronmousse

Börja med moussen.

Tillsätt strösocker i en kastrull.

Rör ut vegegel med citronsaft och första delen grädde och tillsätt i kastrullen med socker.

Droppa i gul gelfärg.

Koka upp under omrörning tills vätskan tjocknar, det behöver koka i ungefär 1 1/2 minut.

Ställ in kastrullen i kylskåpet och låt den svalna i ungefär 15 minuter.

Vispa den andra delen grädde fluffigt.
Vänd ned grädden i citronkrämen, blanda väl.

Låt citronmoussen stelna i kylskåpet i minst 4 timmar.
Häll upp i spritspåse med tyll.

2

Muffins

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och skummigt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned den i kikärtsvispet.

Smält margarinet och tillsätt den växtbaserade mjölken
Tillsätt i smeten och blanda tills det blir jämnt och klumpfritt.

Fördela smeten i 12 stycken medelstora muffinsformar.

Grädda muffinsen mitt i ugnen i 17-20 minuter.
Låt svalna

3

Vaniljkräm

Blanda majsstärkelse och socker i en kastrull.
Tillsätt vätskan och vaniljpastan under omrörning och fortsätt röra i kastrullen medan krämen kokar upp.

Dra av från plattan när vaniljkrämen tjocknat.
Låt svalna något.

Tryck hål i muffinsen.
Häll upp vaniljkrämen i en spritspåse eller flaska med pip och fyll muffinsen.

Spritsa citronmoussen på muffinsen
Förvara muffinsen i kylskåp