COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Veganska vaniljmuffins med citronmousse

Recept på veganska saftiga cupcakes, med vaniljkräm och len citronmousse.

12 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Veganska vaniljmuffins med citronmousse

Citronmousse:

1,5 dl strösocker
2 tsk Dr. Oetker Vegegel
0,75 dl citronsaft
0,75 dl växtbaserad grädde
4 droppar Dr. Oetker gelfärger gul

Vaniljmuffins:

1,5 dl kikärtsspad
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,5 tsk salt
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 dl växtbaserad mjölk
100 g margarin mjölkfritt
12 st muffinsformar

Vaniljkräm:

2 msk majsstärkelse
0,5 dl strösocker
1 dl växtbaserad grädde
1,5 dl växtbaserad dryck
2 krm Vaniljpasta Taylor & Colledge

preparation

Förberedelse

1

Citronmousse

Börja med moussen.

Tillsätt strösocker i en kastrull.

Rör ut vegegel med citronsaft och första delen grädde och tillsätt i kastrullen med socker.

Droppa i gul gelfärg.

Koka upp under omrörning tills vätskan tjocknar, det behöver koka i ungefär 1 1/2 minut.

Ställ in kastrullen i kylskåpet och låt den svalna i ungefär 15 minuter.

Vispa den andra delen grädde fluffigt.
Vänd ned grädden i citronkrämen, blanda väl.

Låt citronmoussen stelna i kylskåpet i minst 4 timmar.
Häll upp i spritspåse med tyll.

2

Muffins

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och skummigt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned den i kikärtsvispet.

Smält margarinet och tillsätt den växtbaserade mjölken
Tillsätt i smeten och blanda tills det blir jämnt och klumpfritt.

Fördela smeten i 12 stycken medelstora muffinsformar.

Grädda muffinsen mitt i ugnen i 17-20 minuter.
Låt svalna

3

Vaniljkräm

Blanda majsstärkelse och socker i en kastrull.
Tillsätt vätskan och vaniljpastan under omrörning och fortsätt röra i kastrullen medan krämen kokar upp.

Dra av från plattan när vaniljkrämen tjocknat.
Låt svalna något.

Tryck hål i muffinsen.
Häll upp vaniljkrämen i en spritspåse eller flaska med pip och fyll muffinsen.

Spritsa citronmoussen på muffinsen
Förvara muffinsen i kylskåp

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten