Viktig information: 

Dr. Oetker återkallar produkterna "Choco Roses and Leaves" och  "Pink roses and leaves"

Läs mer

Veganska vaniljmuffins med citronmousse

Recept på veganska saftiga cupcakes, med vaniljkräm och len citronmousse.

12 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Veganska vaniljmuffins med citronmousse

Citronmousse:

1,5 dl strösocker
2 tsk Dr. Oetker Vegegel
0,75 dl citronsaft
0,75 dl växtbaserad grädde
4 droppar Dr. Oetker gelfärger gul

Vaniljmuffins:

1,5 dl kikärtsspad
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,5 tsk salt
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 dl växtbaserad mjölk
100 g margarin mjölkfritt
12 st muffinsformar

Vaniljkräm:

2 msk majsstärkelse
0,5 dl strösocker
1 dl växtbaserad grädde
1,5 dl växtbaserad dryck
2 krm Vaniljpasta Taylor & Colledge

preparation

Förberedelse

1

Citronmousse

Börja med moussen.

Tillsätt strösocker i en kastrull.

Rör ut vegegel med citronsaft och första delen grädde och tillsätt i kastrullen med socker.

Droppa i gul gelfärg.

Koka upp under omrörning tills vätskan tjocknar, det behöver koka i ungefär 1 1/2 minut.

Ställ in kastrullen i kylskåpet och låt den svalna i ungefär 15 minuter.

Vispa den andra delen grädde fluffigt.
Vänd ned grädden i citronkrämen, blanda väl.

Låt citronmoussen stelna i kylskåpet i minst 4 timmar.
Häll upp i spritspåse med tyll.

2

Muffins

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och skummigt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned den i kikärtsvispet.

Smält margarinet och tillsätt den växtbaserade mjölken
Tillsätt i smeten och blanda tills det blir jämnt och klumpfritt.

Fördela smeten i 12 stycken medelstora muffinsformar.

Grädda muffinsen mitt i ugnen i 17-20 minuter.
Låt svalna

3

Vaniljkräm

Blanda majsstärkelse och socker i en kastrull.
Tillsätt vätskan och vaniljpastan under omrörning och fortsätt röra i kastrullen medan krämen kokar upp.

Dra av från plattan när vaniljkrämen tjocknat.
Låt svalna något.

Tryck hål i muffinsen.
Häll upp vaniljkrämen i en spritspåse eller flaska med pip och fyll muffinsen.

Spritsa citronmoussen på muffinsen
Förvara muffinsen i kylskåp

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: