Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Blanda i övriga ingredienser, mjölet sist.Häll smeten i en smord och bröad springform med löstagbar kant. (ca 22 cm).
Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Koka upp grädde och smör till glasyren. Ta kastrullen av plattan och tillsätt chokladen bruten i bitar. Rör tills chokladen smält.
Ställ krämen i kylen och låt den halvstelna ca 10 minuter. Bred den över den avsvalnade tårtan.
Kakan går utmärkt att göra en dag i förväg och förvaras i kyl tills den ska serveras. Dekorera tårtan innan den ska serveras och servera med lättvispad grädde.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tillagning:80 minuterMellan cirka 10 - 12 bitar