Flag

Frukttårta

cirka 12 bitar
Mellan
100 minuter
ca 12 bitar
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Smet
4 stägg
2 dlströsocker
1 dlvetemjöl
0,75 dlpotatismjöl
1,5 tskDr. Oetker Bakpulver
Vaniljkräm
6 dlmjölk
1 påseDr. Oetker Vaniljkräm
Fyllning och dekoration
2 dläppelmos
1 påseMandelspån rostade (50 g)
Efter behovblandade frukt och bär i bitar av valfri sort
Efter behovvinbärsgelé

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljkräm
Picture - Mandelspån rostade (50 g)
1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Förbered under tiden vaniljkrämen: vispa vaniljkrämen med mjölken i 3 minuter med elvisp. Låt sen vila i kylen 20 minuter innan användning.

2

Stjälp upp kakan och låt den svalna.

3

Dela tårtbotten i tre delar. Bred äppelmos på en botten och lägg på nästa botten. Bred hälften av vaniljkrämen på den och täck med översta locket. Bred ett tunt lager vaniljkräm runt tårtan och strö på rostade mandelspån. Täck kakan med frukter och bär.

4

Värm vinbärsgelén och pensla över bären. Ställ tårtan kallt tills gelén stelnat.