Flag

Glutenfri Pumpapaj

cirka 16 bitar
Mellan
50 minuter
Recept på saftig paj utan vitt mjöl, och med ljuvlig smak av apelsin och ingefära. Vacker på det dukade Halloween-bordet!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Pajskal
70 gpumpafrön
30 gdadlar
70 gsmör
250 gDr. Oetker Mandel skalad hackad
1 stägg (M)
1 tskDr. Oetker Bakpulver
Fyllning
400 gpumpa (Hokkaido)
1 stapelsiner (zest)
15 gmald ingefära
400 ggrekisk yoghurt (10% fett)
4 stägg (M)
0,9 dlsirap (agarve)
1 mskmajsmjöl

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Mandel skalad hackad
1

Pajskal

Mixa pumpafrön och dadlar i matberedare eller blender.  
Knåda samman detta med smöret skuret i små bitar, mandlar (som du malt till mandelmjöl), ägg och bakpulver i en bunke. Bred ut degen jämnt i en pajform med löstagbara kanter. 
Ställ att kallna i frysen i ca 20 minuter. 

2

Fyllning

Tvätta under tiden pumpan och skär i små bitar. Koka dem i vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet. Skala och riv ingefäran fint.  Mixa den kokta pumpan, apelsinzesten, ingefäran, yoghurten, äggen, agavesirapen och majsmjölet till en puré.  

3

Värm ugnen (över- och undervärme: 150°C, varmluft: 125°C).Bred pumpafyllningen över pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen omkring 50 minuter. 
Låt svalna.

4

Tips

Om ytan på pajen blir för mörk innan gräddningstiden gått ut, lägg bara ett bakplåtspapper över pajformen och fortsätt grädda.