Flag

Mjuk pepparkaka - Christmas party style

20 bitar
Mellan
90 minuter
Mjuk pepparkaka med festlig dekoration
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kaka
4 stägg
1,5 dlsocker
1 dlsirap
2 dlgräddfil
200 gsmält smör
2 mskpepparkakskryddor
1,5 tskDr. Oetker Bikarbonat
6,5 dlvetemjöl
Dekoration
100 gmörk choklad
1 dlvispgrädde
1 Efter behovDr. Oetker Christmas Party strössel
Efter behovDr. Oetker White Chocolate Snowflakes
1 Efter behovDr. Oetker Golden and shiny pearls

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Christmas Party strössel
Picture - Dr. Oetker White Chocolate Snowflakes
1

Kaka

Smöra och bröa en sockerkaksform (ca 2,4 liter). Sätt ugnen på 175 ℃.

Vispa ägg, socker och sirap ljust, till ett tjockt skum. Blanda bikarbonat och pepparkakskryddor med vetemjölet och vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggvispen växelvis med gräddfil och smör. Häll smeten i formen och grädda i cirka 45-50 minuter eller tills du känner med sticka att kakan är torr.


Låt kakan svalna i 15 minuter och lägg stjälp sedan upp på galler för att svalna helt.

2

Dekoration

Bryt choklad i en skål och värm grädden. Häll den heta grädden över chokladen och låt stå  en stund. Rör om till en jämn glasyr och låt svalna 15-30 minuter. Häll glasyren över kakan och toppa med strössel och dekorationer.