COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Baking Powder

Bittermandel

Bittermandel och sötmandel är släkt och växer tillsammans. Bittermandel används ofta tillsammans med mandel för att  förstärka mandelsmaken. Klassiska bakverk som mandelkubb och finska pinnar får sin goda smak från bittermandel. 

Tänk på att förvara bittermandel utom räckhåll för små barn. Bittermandel innehåller Amygdalin som kan omvandlas till blåsyra vilket är giftigt i stora mängder. Oftast räcker enstaka bittermandlar för att ge god smak åt en smet.  Var dock uppmärksam på att särskilt små barn kan bli allvarligt sjuka av så lite som 8 bittermandlar.  Är man osäker finns även Dr. Oetker Bittermandelarom att köpa i bakhyllan. Vår Bittermandelarom är syntetiskt framställd, den innehåller alltså inte riktig bittermandel och lämpar sig därför för den som är allergisk mot mandel. 
  

 

 

Allergener

Vi förbättrar löpande våra produkter så det kan ske mindre ändringar i ingredienser och allergener. Var därför noga med att läsa märkningen på förpackningen innan användning.