Flag

Frosting och Icing till Cupcakes

cirka 12 cupcakes
Enkelt
20 minuter
Recept och tips på lite olika frosting och icing som passer bra till både cupcakes, tårta eller varför inte piffa till en chokladkaka.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Chokladfrosting, ingredienser
5 dlflorsocker
3 mskkakao
75 gsmör
2 mskmjölk
Frosting med creamcheese, ingredienser
5 dlflorsocker
50 gsmör
250 gfärskost ex philadelphiaost
1 tskDr. Oetker Citronarom
1 - 3 dropparDr. Oetker Hushållsfärg gul , eller valfri färg, eventuellt
Vaniljfrosting, ingredienser
4 dlflorsocker
0,5 - 1 tskDr. Oetker Vaniljarom
75 gsmör
cirka 2 mskmjölk
1 - 3 dropparDr. Oetker Hushållsfärg röd , eller valfri färg, eventuellt
Royal icing, ingredienser
4 stäggvitor
2 tskcitronsaft
5,5 dlflorsocker
1 - 3 dropparDr. Oetker Hushållsfärg blå , eller valfri färg, eventuellt

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Citronarom
Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg gul  , eller valfri färg, eventuellt
Picture - Dr. Oetker Vaniljarom
Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg röd  , eller valfri färg, eventuellt
Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg blå  , eller valfri färg, eventuellt

Att dekorera cupcakes….

Frosting är en mjuk och krämig glasyr som smakar fantastiskt på cupcakes. Smaken är ofta lite sötsyrlig med färskost i smeten. Cupcakes med frosting bör alltid förvaras i kylskåp. Ta dock ut kakorna ur kylen några minuter innan servering, så frostingen blir mjuk och läcker.


En kristyr eller Icing är en smidig sockermassa baserad på äggvita. Äggvitan ger en blank och skinande yta. Om man ska använda dekorationsströssel eller figurer på en cupcake med kristyr bör man dekorera den så snart man haft på kristyren eftersom den stelnar snabbt.


En glasyr görs av florsocker och vätska, såsom vatten, kaffe, saft eller pressad citrusfrukt. Glasyren stelnar inte lika mycket som kristyren. Nedanstående recept räcker till ca 12 cupcakes, beroende på hur tjockt lager man vill ha på sina bakverk. Använd spritspåse eller kniv när du dekorerar dina cupcakes.


Lycka Till!


Chokladfrosting, gör så här

Blanda florsocker, kakao och smula ned smöret i blandningen. Vispa med elvisp på låg hastighet och tillsätt mjölken. Vispa på hög hastighet tills cremen är fluffig, ca 5 minuter.


Frosting med creamcheese, gör så här

Vispa florsocker och smör med elvisp på låg hastighet. Tillsätt färskost, citronarom och ev. hushållsfärg. Vispa tills cremen är fluffig, ca 5 minuter.


Vaniljfrosting, gör så här

Blanda vaniljarom och florsocker. Smula ned smöret i blandningen. Vispa med elvisp på låg hastighet och tillsätt mjölken lite i taget. Vispa på hög hastighet 5 minuter.


Royal icing, gör så här

Vispa ihop äggvitor och citronsaft. Tillsätt ev hushållsfärg och florsocker. Rör samman till en slät smet. Denna icing bör användas strax efter att den gjorts, annars bör den förvaras i lufttät behållare. Glasyren blir hård om den utsätts för luft.