Värm ugnen till 180°C (160°C varmluft). Förbered en muffinsplåt med 12 st muffinsformar.
Lägg smör och socker i en skål och vispa samman lätt och fluffigt. Tillsätt ägg och citronarom och fortsätt vispa till en slät smet. Om den börjar klumpa sig tillsätt bara en sked mjöl så blir smeten slät igen.
Sikta ner mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten så att den precis går ihop. Häll i tonic och blanda igen.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i ugnen i 20-25 minuter tills muffinsarna har rest sig och är gyllenbruna. Du kan prova med en kaksticka om muffinsarna är klara. Kakstickan ska vara torr.
Medan dina cupcakes gräddas är det dags att förbereda sirapen. Lägg socker, gin och tonic i en kastrull och värm försiktigt på låg värme så att sockreet smälter. Ställ åt sidan.
När cupcakesen är färdiggräddade pensla dem på toppen med sirapen. Låt cupcakesen svalna i plåten i ca 15 minuter och lyft sedan över dem på ett galler så att de får svalna helt.
Lägg smöret i en stor skål och vispa det lent och mjukt. Tillsätt florsocker i 3 omgångar och se till att det blandas helt mellan varje gång. Tillsätt slutligen citronarom och gin och vispa smörkrämen lätt och fluffig.
Lägg smörkrämen i en spritspåse med en öppen stjärntyll. Spritsa smörkräm på toppen av varje muffins.
För den ultimata G&T touchen, toppa varje cupcake med en skiva citron och strössla över lite citronzest.
Liknande recept
Muffins och Cup Cakes
Muffins och Cup Cakes