
Biscotti
cirka 60 styck
Mellan
80 minuter
I detta recept hittar du två smaksättningsalternativ på dessa underbara knapriga skorpor, som urpsungligen kommer från Italien.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Grundsmet
100 g
smör
2 dl
socker
2 st
ägg
4,5 dl
Kungsörnen Vetemjöl
1 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
Smaksättning 1
25 g
mörk choklad
25 g
apelsinskal
Smaksättning 2
1 tsk
1 tsk
Tillagning:
Tillagning:
80 minuter
1
Biscotti
Värm ugnen till 175 grader.
2
Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett och ett. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Dela smeten i två lika delar och blanda i de olika smaksättningarna. Forma varje smaksatt deg till två längder, ca 20 cm. Pensla längderna med lätt uppvispad äggvita och grädda i ugn 25-30 minuter tills de får en gyllene färg.
3
Låt längderna svalna 5 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 100 grader. Skär varje längd till 15 små skorpor och lägg tillbaka på plåten med lite mellanrum.
4
Låt skorporna torka i ca 45 minuter. Låt dom kallna helt innan de förvaras i tät kakburk.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Monstermaränger![]()

90 MinMellan
Monstermaränger
90 MinMellan
Monstermaränger
Vaniljhjärtan och bokstäver![]()

60 MinMellan
Vaniljhjärtan och bokstäver
60 MinMellan
Vaniljhjärtan och bokstäver
Finska Pinnar![]()

60 MinMellan
Finska Pinnar
60 MinMellan
Finska Pinnar
Lyxiga Makroner![]()

60 MinMellan
Lyxiga Makroner
60 MinMellan
Lyxiga Makroner
Brysselkex![]()

60 MinMellan
Brysselkex
60 MinMellan
Brysselkex
Underbart goda Citron- och mandelbiscotti![]()

60 MinMellan
Underbart goda Citron- och mandelbiscotti
60 MinMellan
Underbart goda Citron- och mandelbiscotti