
Citron- och mandelbiscotti
cirka 40 - 50 styck
Mellan
100 minuter
I detta receptet har vi smaksatt dessa knapriga och goda skorpor, med sitt urpsrung från Italien, med citron, mandel och choklad.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
100 g
smör
2 dl
strösocker
2 st
ägg
4,5 dl
vetemjöl
1 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
cirka 3 - 5 droppar
1,5 tsk
100 g
blockchoklad (hackad)
Dekoration
1 st
ägg
50 g
Mandelsplitter (1 påse)
Tillagning:
Tillagning:
100 minuter
1
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
2
Vispa smör och socker poröst, knäck i äggen ett och ett. Tillsätt alla resterande ingredienser och blanda om.
3
Dela degen i tre delar på lätt mjölat bord, forma till platta längder och lägg på smörad plåt.
4
Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelsplitter. Grädda i 180 grader ca 25 min. Ta ut och skiva längderna i ca 1 cm tjocka skivor.
5
Sänk temperaturen till 100 grader och torka biscottin i ca 40 minuter.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Monstermaränger![]()

90 MinMellan
Monstermaränger
90 MinMellan
Monstermaränger
Makroner med citronganache![]()

180 MinMellan
Makroner med citronganache
180 MinMellan
Makroner med citronganache
Polkamaränger![]()

80 MinMellan
Polkamaränger
80 MinMellan
Polkamaränger
Pepparkakor![]()

60 MinMellan
Pepparkakor
60 MinMellan
Pepparkakor
Choko-kokosstjärnor![]()

80 MinMellan
Choko-kokosstjärnor
80 MinMellan
Choko-kokosstjärnor
Citronmarängkakor![]()

180 MinMellan
Citronmarängkakor
180 MinMellan
Citronmarängkakor
Saffransskorpor![]()

80 MinMellan
Saffransskorpor
80 MinMellan
Saffransskorpor