Flag

Lakritsmaränger

20 - 25 styck
Mellan
100 minuter
Tips: Om inte alla gillar lakrits kan man även använda samma recept till vaniljmaränger. Byt i så fall ut lakritpulver mot 1 tsk Dr. Oetker  Vaniljarom. Gör i övrigt på samma sätt som ovan.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
2 stäggvitor
1,25 dlsocker
1 tskcitronsaft
cirka 1 tsklakritspulver

Visa produkter

1

Sätt ugnen på 100° C. Vispa äggvitorna till fast skum. Det ska gå att vända bunken utan att äggvitorna ramlar ut. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning och vispa till en seg smet. Tillsätt citronsaft och lakritspulver och blanda allt.

2

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll marängen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut små maränger på plåten.

3

Grädda marängerna i 75 minuter. Stäng därefter av ugnen och låt marängen stå på eftervärme tills ugnen är kall. Kyl marängerna på galler och förvara dem i lufttät burk.