Flag

Fruktbröd med smak av apelsin

2 Bröd
Enkelt
Recept på ett smidigt filmjölksbröd att baka eftersom det innehåller bikarbonat, och inte jäst. Vilket gör att det inte behöver jäsa.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Fruktbröd med smak av apelsin
5 dlvetemjöl
5 dlrågsikt
5 dlhavregryn Fiberberikad
1,5 dlpumpafrön
1 dllinfrön
100 gDr. Oetker Hasselnötter hackade
100 gDr. Oetker Apelsinskal
75 gKorinter
2,5 tskDr. Oetker Bikarbonat
1,5 tsksalt
2 dlsirap
1 lfilmjölk

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Hasselnötter hackade
Picture - Dr. Oetker Apelsinskal
Picture - Korinter
1

Sätt ugnen på 175°c varmluft och förbered två stycken brödformar på ca 1,5 L st ( använd gärna havregryn att "bröa" formarna med).
Blanda ihop samtliga torrvaror i en stor bunke och tillsätt sedan filmjölk och sirap.
Blanda ihop alla ingredienser (inte knåda) så att du får en grötliknande deg.
Fördela sedan degen i formarna och grädda i ca 50-60 min.

Låt svalna och sedan är det bara att skära upp och njuta.

Temperatur varmluftsugn: 175 °C