
Saftiga Tekakor
cirka 18 styck
Enkelt
120 minuter
Recept på mjuka saftiga tekakor som är enkla att göra och så goda att avnjuta direkt efter gräddning.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
100 g
smör
5 dl
mjölk
2 msk
sirap
2 Förp.
torrjäst (14g)
1 tsk
salt
4 dl
grahamsmjöl (eller rågmjöl)
cirka 8 dl
vetemjöl
Tillagning:
Tillagning:
120 minuter
1
Gör så här
Rör samman alla torra ingredienser. Spara 1 dl av vetemjölet till utbakning.
2
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken, sirapen och värm till 42 grader. Häll ner degvätskan i mjölblandningen och rör samman till en slät och jämn deg.Låt jäsa i 45-60 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord, tillsätt lite extra vetemjöl vid behov.
3
Forma runda bullar som sedan plattas eller kavlas ut till tekakor. Nagga dem med en gaffel och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30-45 minuter.
4
Grädda i 225°C i mitten av ugnen ca 8–10 minuter. Låt kallna under bakduk.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Saffransscones![]()

40 MinEnkelt
Saffransscones
40 MinEnkelt
Saffransscones
Frallor med skrädmjöl![]()

120 MinEnkelt
Frallor med skrädmjöl
120 MinEnkelt
Frallor med skrädmjöl
Medelhavsbröd![]()

60 MinEnkelt
Medelhavsbröd
60 MinEnkelt
Medelhavsbröd
Adventsbröd![]()

60 MinEnkelt
Adventsbröd
60 MinEnkelt
Adventsbröd
Julscones![]()

40 MinEnkelt
Julscones
40 MinEnkelt
Julscones
Turbobröd![]()

80 MinEnkelt
Turbobröd
80 MinEnkelt
Turbobröd
Grova frallor![]()

120 MinEnkelt
Grova frallor
120 MinEnkelt
Grova frallor