Vispa grädde och kondenserad mjölk fluffig men lösvispad. Hellre lite lös än för fast.
Fördela smeten lika i tre skålar - en till varje smak.
Ta fram en stor frystålig form ( t.ex. en rostfri ungsform)
Ta 1/3 av glassmeten och lägg i en av bunkarna. Rör ut kakaon med mjölken i en liten skål. Vispa ner kakaon i glassmeten tills den är jämn och du ser spår av vispen, använd gärna elvisp.
Vänd ner apelsinskalen försiktigt.
Häll smeten i 1/3 av ugnsformen.
Ringla över chokladsås och swirla lätt med en sked. Strö över lite extra apelsinskal.
Ta 1/3 av glassmeten och lägg i en av bunkarna.
Rör ner vaniljpastan i glassmeten tills den är jämnt smaksatt. Vispa lite till för krämig konsistens och att du ser spåren från vispen.
Klicka i vaniljglassen bredvid chokladglassen i formen.
Ringla över lite toffee-sås, strö över lite flingsalt och swirla med en sked.
Mixa hallonen till en puré. Sila bort kärnorna.
Blanda purén med vaniljsocker och vänd ner i 1/3 av glassmeten i den tredje bunken.
Vispa eventuellt lite till med elvispen så du ser spåren från visparna.
Klicka i hallonglassen bredvid vaniljglassen.
Toppa med frystorkade hallon och swirla något med en sked.
Täck formen med plastfolie eller lock.
Frys i minst 6h, gärna över natten.
Servera med olika strössel, toppings och gärna chokladdoppade rån med frystorkade hallon och hasselnötter.
Liknande recept
Dessert
Dessert
Dessert