Flag

Mandel och Valnötstårta

1 springform
Mellan
80 minuter
Recept på frasig paj som har en fyllning utav bla mandel och valnötter. Se gärna på receptfilmen för att få inspiration och tips.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Pajdeg
3 dlvetemjöl
0,5 tsksalt
1 dlflorsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
100 gsmör
1 stägg , litet
Fyllning
3 stägg
1,5 dlflytande honung
25 gmjukt smör
1 mskDr. Oetker Vaniljsocker
1 stapelsinskal , från en väl tvättad apelsin
100 gMandelsplitter (2 påsar)
2 påsarDr. Oetker Valnötskärnor (100 g)

Visa produkter

Picture - Mandelsplitter (2 påsar)
Picture - Dr. Oetker Valnötskärnor (100 g)
1

Gör så här

Blanda mjöl, salt, florsocker och vaniljsocker. Smula ned smöret i blandningen. Tillsätt äggen och knåda samman till en deg. Täck degen med plastfolie och lägg i kyl minst en timme. Knåda degen lätt och tryck ut den i smord springform, ca 24 cm diameter.

2

Sätt ugnen på 175 grader. Rosta mandelsplitter någon minut i torr stekpanna. Vispa samman honung, ägg, smör, vaniljsocker och rivet apelsingskal. Tillsätt mandel och valnötter. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175 grader i 30 - 40 min. Låt kakan kallna helt, gärna i kylen innan servering.

3

Servera gärna kakan med en klick Vispad grädde.

4

Tips: Prova att byta ut apelsinskal mot 2 tsk Dr. Oetker Pepparkakskryddor!