
Mors kaka
1 tårta
Enkelt
120 minuter
Recept på mjuk kaka med en krämig topping som passar ypperligt till söta mor.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Tårtbotten
2 st
ägg
3 dl
strösocker
3 dl
vetemjöl
2 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
50 g
smält smör
1 dl
varmt vatten
Topping
3 dl
naturell yoghurt , tjock, ex grekisk 10%
2 msk
florsocker
1 påse
Efter behov
Dr Oetker valfritt strössel , t.ex. Golden Perlini eller Jordgubbskulor
Visa produkter
Tillagning:
Tillagning:
120 minuter
1
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en form som rymmer 1,5 l.
2
Vispa ägg och socker pösigt.
3
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggvispet.
4
Rör ner smör och vatten och häll smeten i formen.
5
Grädda kakan i ca 40 minuter i nedre elen av ugnen. Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp och får kallna på galler.
6
Lägg kakan på ett fat. Rör ihop yoghurt med socker och vaniljarom och bred över kakan. Dekorera med strössel till ett vackert mönster.
7
Dekorera tårtan först vid serveringen då strösslet kan smälta om den får stå för länge.
8
Låt barnen dekorera Mors kaka. Blanda strössel och låt fantasin flöda.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Marängspöken![]()

80 MinEnkelt
Marängspöken
80 MinEnkelt
Marängspöken
Nyårsklocka![]()

90 MinEnkelt
Nyårsklocka
90 MinEnkelt
Nyårsklocka
Mintbrownie med chokladmousse![]()

60 MinEnkelt
Mintbrownie med chokladmousse
60 MinEnkelt
Mintbrownie med chokladmousse
Frankensteinbananer![]()

50 MinEnkelt
Frankensteinbananer
50 MinEnkelt
Frankensteinbananer
Morotskaka till far![]()

100 MinEnkelt
Morotskaka till far
100 MinEnkelt
Morotskaka till far
Pepparkakskrans![]()

60 MinEnkelt
Pepparkakskrans
60 MinEnkelt
Pepparkakskrans
Påsktårta med smak av passionsfrukt![]()

60 MinEnkelt
Påsktårta med smak av passionsfrukt
60 MinEnkelt
Påsktårta med smak av passionsfrukt