
Påskbräck
cirka 1 bakplåt
Enkelt
45 minuter
Recept på ett påskgodis med smak av choklad i härliga färger.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Påskbräck
200 g
choklad ca 55% kakaohalt
150 g
vit choklad
Efter behov
Efter behov
Påskgodis
Efter behov
Tillagning:
Tillagning:
45 minuter
Gör så här
Smält den mörka chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Använder du vattenbad så pass på så att du ej får vattenånga i chokladen, det gör att den blir grå i färgen.
Bred ut chokladen jämt på bakplåtspapper. Använd dig av degskrapa eller slickepott.
Därefter smälter du den vita chokladen.
Häll sedan upp den vita chokladen i tre skålar (ca 50 g i varje)
Tillsätt önskad gelfärg i två av dem, den tredje ska behålla sin vita färg.
Ringla sedan den färgade chokladen över den mörka chokladplattan så att du skapar ett härligt mönster.
Innan chokladen hinner stelna så trycker du dit påskgodiset.
Låt stelna till rumstemperatur och bryt sedan i lagom stora munsbitar.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Hälsosamma chokladbollar med bär![]()

45 MinEnkelt
Hälsosamma chokladbollar med bär
45 MinEnkelt
Hälsosamma chokladbollar med bär
Lakritstryfflar![]()

60 MinEnkelt
Lakritstryfflar
60 MinEnkelt
Lakritstryfflar
Snabbkonfekt![]()

60 MinEnkelt
Snabbkonfekt
60 MinEnkelt
Snabbkonfekt
Veganska minttryfflar![]()

180 MinEnkelt
Veganska minttryfflar
180 MinEnkelt
Veganska minttryfflar
Popcorn Rocky Road![]()

40 MinEnkelt
Popcorn Rocky Road
40 MinEnkelt
Popcorn Rocky Road
Påskchoklad![]()

60 MinEnkelt
Påskchoklad
60 MinEnkelt
Påskchoklad
Ginger Rocky Road![]()

60 MinEnkelt
Ginger Rocky Road
60 MinEnkelt
Ginger Rocky Road