
Påskkakor
Ingredienser
Tillagning:
Blanda mjöl med bakpulver i en skål. Skölj citronen och blanda ner finrivet citronskal från en citron. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt i en bakmaskin eller visp med degkrok. Börja med lägsta hastighet för att sedan öka till snabbaste tills du har en slät deg. Kyl degen i ca 30 minuter.
Kavla ut mördegen på ett lätt mjölat bakbord och skär ut kakorna i olika påskmotiv. Lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla kakorna med mjölk och grädda i ugnen i ca 9-10 minuter tills de fått färg.
Temperatur över- och undervärme: 180 °C
Temperatur varmluftsugn: 160 °C
Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa den delen av kakorna som du vill ska vara täckt med choklad i den smälta chokladen och lägg på bakplåtspapper. Strö över Easter Party Sprinkles över chokladen innan den hunnit stelna. Låt sedan chokladen stelna helt.
Liknande recept
Liknande recept

Nyårsklocka

Morotskaka till far

Häxhattar

Påsktårta med smak av passionsfrukt

Pepparkakskrans

Påskmuffins
