
Semifreddo med vanilj, hallon och mandelspån
6 portioner
Mellan
120 minuter
Recept på en italiensk dessert. Mjuk, hemgjord glass som smakar ljuvligt.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
4 st
ägg
1 dl
florsocker
cirka 2 - 3 tsk
2 dl
kesella 10 %
3 dl
vispgrädde
2 dl
maränger , krossade
2 dl
frysta hallon
50 g
Tillagning:
Tillagning:
120 minuter
1
Gör så här
Vispa ägg, socker och vaniljarom vitt och pösigt.
2
Rör kesellan lätt och vänd i äggvispet. Vispa grädden och vänd ner i smeten tillsammans med maräng, hallon och rostad mandel.
3
Fyll en skål med smeten och frys 1-1½ timma. Garnera gärna med hallon och de rostade mandelspånen.
Tips: Hallonsås är gott att servera till.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Chokladdessert i fyra lager![]()

300 MinMellan
Chokladdessert i fyra lager
300 MinMellan
Chokladdessert i fyra lager
Pannkakstårta med chokladmousse![]()

60 MinMellan
Pannkakstårta med chokladmousse
60 MinMellan
Pannkakstårta med chokladmousse
Ljus chokladpannacotta med Geléhallongrädde![]()

390 MinMellan
Ljus chokladpannacotta med Geléhallongrädde
390 MinMellan
Ljus chokladpannacotta med Geléhallongrädde
Glassbomb![]()

240 MinMellan
Glassbomb
240 MinMellan
Glassbomb
Polkagrischeesecake i glas med brownie![]()

60 MinMellan
Polkagrischeesecake i glas med brownie
60 MinMellan
Polkagrischeesecake i glas med brownie
Sockerfri Semmelwrap![]()

60 MinMellan
Sockerfri Semmelwrap
60 MinMellan
Sockerfri Semmelwrap
Kokos och Limepannacotta![]()

60 MinMellan
Kokos och Limepannacotta
60 MinMellan
Kokos och Limepannacotta