
Skummallows
Ingredienser
Tillagning:
Blanda gelatinpulver och vatten i en skål för vispning, helst en skål som går att montera till elvispstativ. Låt gelatinet svälla medan sockerblandningen förbereds.
Häll socker, sirap och vatten i en gryta och koka upp under omrörning. Koka på svag värme tills sockret smält. Höj därefter temperaturen och koka tills sockerblandningen når 130 grader.
Rör om i gelatinblandningen och tillsätt sockret i en tunn stråle under konstant omrörning. Fortsätt vispningen och tillsätt färg och smaksättning efter önskad styrka. Vispa i 8-10 minuter tills konsistensen är lite som tuggummi.
Häll massan i bakpappersklädd form som är smord med olja. Mått på formen ska vara ungefär 18x28 cm. Ställ i kylskåp till nästa dag.
Skär ut fyrkanter med vass kniv och doppa dem i florsocker.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och doppa skumgodiset till hälften. Strö på valfritt dekorationsströssel innan chokladen stelnat.
Förvaras i kylen i burk med tättslutande lock.
Liknande recept