
Sockerkaka
Ingredienser
Tillagning:
Ett gott och enkelt recept på en klassisk sockerkaka!
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned det i äggsmeten. Tillsätt smör, citronarom och mjölk. Rör om försiktigt, vispa inte.
Häll smeten i formen och grädda sockerkakan i 30-40 minuter i nedre delen av ugnen. Känn med sticka att sockerkakan är klar.
Tips: Sockerkakan går att variera på många sätt! Byt ut vaniljsocker / citronarom mot: - 1 msk Dr. Oetker Pepparkakskryddor - 2 skivade äpplen blandade med 1 msk socker och 2 tsk kanel som sticks ned i smeten - 2 dl blåbär och 2 msk florsocker som strös över kakan innan gräddning - 1 tsk malen kardemumma
Liknande recept
Liknande recept

Citronrulltårta med lakritsmousse

Valnötsbrownie

Vegansk chokladmoussekaka

Smörkaka med mandelspån

Sockerkaka med blommor i smörkräm
