
Somrig bärkaka
12 portioner
Enkelt
60 minuter
Recept på en bärkaka som du bakar snabbt. Ät gärna kakan ljummen tillsammans med en skopa citron- eller vaniljglass.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
3 st
ägg
150 g
rårörsocker
2 tsk
120 g
vetemjöl
1 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
Fyllning och dekoration
500 g
blandade bär, t. ex blåbär, hallon och jordgubbar och röda vinbär
1 msk
socker
50 g
smör
Visa produkter
Tillagning:
Totalt :
60 minuter
Tillagning:
60 minuter
1
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker med elvisp.
Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och rör till en slät smet.
2
Fördela hälften av bären i botten av smord och mjölad form (Ø 26 cm). Häll över kaksmeten och jämna till ytan. Toppa med resterande bär. Strö över sockret och klickar av smör.
Grädda i ugnen cirka 40 minuter.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Vegansk vaniljpaj![]()

150 MinEnkelt
Vegansk vaniljpaj
150 MinEnkelt
Vegansk vaniljpaj
No Bake Påskcheesecake![]()

210 MinEnkelt
No Bake Påskcheesecake
210 MinEnkelt
No Bake Påskcheesecake
Snabb cheesecake utan gelatin![]()

25 MinEnkelt
Snabb cheesecake utan gelatin
25 MinEnkelt
Snabb cheesecake utan gelatin
Smördegspaj med vaniljkräm och rabarber.![]()

60 MinEnkelt
Smördegspaj med vaniljkräm och rabarber.
60 MinEnkelt
Smördegspaj med vaniljkräm och rabarber.
Rabarber- och jordgubbspaj![]()

60 MinEnkelt
Rabarber- och jordgubbspaj
60 MinEnkelt
Rabarber- och jordgubbspaj