
Citroncheesecake
cirka 8 - 10 portioner
Enkelt
40 minuter
Recept på en lättlagad men fantastiskt god och frisk cheesecake med smak av citron.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
200 g
digestivekex
50 g
mjukt smör
cirka 4 - 5 msk
citronsaft (från 1 pressad citron)
4 tsk
1 dl
vatten
2 dl
vispgrädde
2 dl
kesella
1 tsk
2 dl
strösocker
Tillagning:
Tillagning:
40 minuter
1
Gör så här
Klä botten av en springform med bakplåtspapper.
2
Smält smöret. Krossa digestivekexen och rör ner i smöret. Tryck ut blandningen jämnt i botten av formen. Ställ formen i kylskåpet.
3
Vispa vatten och gelatinpulver i en kastrull, låt det koka upp och värm tills gelatinet har löst sig. Dra av kastrullen från plattan så att gelatinblandningen svalnar något. Tillsätt citronjuice, citronarom, socker och kesella. Vispa grädde och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i formen.
4
Låt kakan stelna i kylskåpet över natten (den ska vila i minst 4 timmar). Lossa försiktigt kanten på formen och dekorera kakan med färska frukter eller bär.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Vegansk vaniljpaj![]()

150 MinEnkelt
Vegansk vaniljpaj
150 MinEnkelt
Vegansk vaniljpaj
Hallonpaj![]()

60 MinEnkelt
Hallonpaj
60 MinEnkelt
Hallonpaj
Somrig bärkaka![]()

60 MinEnkelt
Somrig bärkaka
60 MinEnkelt
Somrig bärkaka
Snabb cheesecake utan gelatin![]()

25 MinEnkelt
Snabb cheesecake utan gelatin
25 MinEnkelt
Snabb cheesecake utan gelatin
No Bake Påskcheesecake![]()

210 MinEnkelt
No Bake Påskcheesecake
210 MinEnkelt
No Bake Påskcheesecake
Smördegspaj med vaniljkräm och rabarber.![]()

60 MinEnkelt
Smördegspaj med vaniljkräm och rabarber.
60 MinEnkelt
Smördegspaj med vaniljkräm och rabarber.