
Rabarber- och jordgubbspaj
cirka 8 bitar
Enkelt
60 minuter
Ljuvligt recept på en sommarpaj - fylld med nyskördade rabarber, jordgubbar och len vaniljkräm.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Fyllning
200 g
färska jordgubbar skivade
500 g
rabarber tärnad
3 msk
socker
5 Förp.
3 dl
mjölk
Smultäcke
150 g
smör
1 dl
strösocker
3 dl
vetemjöl
1 dl
havregryn
En nypa
flingsalt
Tillagning:
Totalt :
60 minuter
Tillagning:
60 minuter
1
Pajskal
Blanda mjöl, smör och vaniljsocker i matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform (26 cm). Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet med hjälp av en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.
2
Fyllning
Vispa vaniljkrämspulvret (halva påsen) med 3 dl mjölk.
Fördela krämen i det förgräddade pajskalet.
Rör runt jordgubbs- och rabarberbitarna i strösocker och lägg dem sedan över vaniljkrämen.
3
Smultäcke
Nyp snabbt ihop ingredienserna till smuldegen. Strössla över bären. Ställ pajen ytterligare 5 minuter i ugnen eller tills dess att smultäcket fått en gyllene färg.
Servera pajen direkt, eventuellt med en skopa vaniljglass.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Hallonpaj![]()

60 MinEnkelt
Hallonpaj
60 MinEnkelt
Hallonpaj
Somrig bärkaka![]()

60 MinEnkelt
Somrig bärkaka
60 MinEnkelt
Somrig bärkaka
Citroncheesecake![]()

40 MinEnkelt
Citroncheesecake
40 MinEnkelt
Citroncheesecake
Smördegspaj med vaniljkräm och rabarber.![]()

60 MinEnkelt
Smördegspaj med vaniljkräm och rabarber.
60 MinEnkelt
Smördegspaj med vaniljkräm och rabarber.
No Bake Påskcheesecake![]()

210 MinEnkelt
No Bake Påskcheesecake
210 MinEnkelt
No Bake Påskcheesecake
Snabb cheesecake utan gelatin![]()

25 MinEnkelt
Snabb cheesecake utan gelatin
25 MinEnkelt
Snabb cheesecake utan gelatin
Vegansk vaniljpaj![]()

150 MinEnkelt
Vegansk vaniljpaj
150 MinEnkelt
Vegansk vaniljpaj