Flag

Kanelbullekladdkaka

cirka 8 - 10 bitar
Enkelt
45 minuter
Recept på kladdkaka med smak av både kanel och kardemumma.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kladdkaka
200 gsmält smör
2 tskDr. Oetker Kardemumma
2 dlströsocker
1 krmsalt
3 stägg
2 dlvetemjöl
Topping
50 gsmör rumsvarmt
1 mskströsocker
1 mskLjus sirap
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1,5 mskDr. Oetker Kanel Ceylon
pärlsocker

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Kanel Ceylon

Kladdkaka

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Ta fram en springform som är 22 cm i diameter och spänn ett bakplåtspapper i botten. Smörj kanterna med smör.
Smält smöret och tillsätt kardemumman. Låt svalna ordentligt.
Tillsätt strösocker, salt och ett ägg i taget under tiden du rör om för hand.
Tillsätt vetemjölet och vänd runt med en slickepott. 


Topping

Blanda alla ingredienser utom pärlsockret. Lägg kanelsmöret i en spritspåse och klipp ett hål längst ner.

Häll kladdkakesmeten i formen och bred ut till ett jämnt lager. Spritsa i kanelsmöret som en snurra inifrån och ut på kakan. Strö över pärlsockret.
Sätt in kakan näst längst ner i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Ta ut kakan och låt svalna. Ställ i kylen i minst två timmar innan servering. Servera med lättvispad grädde.