Sätt ugnen på 180°C alt 160°C om du använder varmluft. Förbered en rektangulär bakform ca 30 x 20 cm - smöra och klä med bakplåtspapper. Bryt chokladen i bitar och lägg i en mikrovågsugnssäker skål tillsammans med smöret. Smält choklad och smör i mikron i 30 sekunders intervaller. Rör om mellan gångerna. Fortsätt tills allt är helt smält.
Tillätt socker och blanda till en jämn smet. Blanda i ägg och vaniljexrtrakt. Vispa på hög hastighet med elvisp i ca 2-3 min.
Sikta ned mjöl och kakao och vänd ner tills det nätt och jämnt är blandat.
Ta fram en stor skål. Lägg i färskost, gräddfil, socker, majsmjöl och vaniljextrakt. Vispa till en slät smet.
Fördela smeten i 3 separata skålar och blanda i lila gelfärg i den första, grön gelfärg i den andra och röd och gul gelfärg i den tredje så du har en lila, en grön och en orange smet.
Häll browniesmeten i bakformen och jämna till ytan. Skopa över cheesecake-smetarna på toppen och gör virvlar med hjälp av en kaksticka eller kniv. Grädda kakan i ugnen 40-45 minuter, tills kakan har satt sig längs kanterna och är lite vobblig i mitten. Låt brownien svalna i formen, den kommer sätta sig ytterligare när den svalnat.
Servera brownien på Halloweenfesten, gärna varm med en skopa glass.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Tillagning:65 minutercirka 12 - 16 bitar