Flag

Pepparkaka med lingon

1 springform
Enkelt
80 minuter
Recept på ljuvlig mjuk pepparkaka som får sin saftighet från rårörda lingon och gräddfil. Att den är busenkel att göra är bara ett extra plus.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
150 gsmör
3 stägg
3 dlsocker
25 gPepparkakskryddor (en påse)
3 dlvetemjöl
1,5 tskDr. Oetker Bikarbonat
2,5 dlgräddfil
2,5 dlrårörda lingon
1 Förp.Dr. Oetker Vaniljaroma

Visa produkter

1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form med löstagbar botten.Smält smöret och låt det svalna.

2

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda kryddor med mjöl och bikarbonat och vänd ner i smeten tillsammans med gräddfil.Tillsätt det smälta smöret.

3

Blanda lingon och vaniljarom.

4

Häll hälften av smeten i formen. Fördela lingonen över smeten och häll sedan på resterande smet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.