Flag

Veganska Brownies

9 bitar
Enkelt
50 minuter
En alldelses ljuvlig brownie -härligt chokladig och helt vegansk.
Ingredienser
Tillagning
Tips om recept
Du kan byta ut sojamjölken mot mandelmjölk.
Tips om recept
Varför inte servera brownien varm med vegansk glass. 
Tips om recept
Vill du ha lite crunch i brownien - blanda i hackade hasselnötter i smeten innan du gräddar.
Tips om recept
Du kan byta ut kokosolja mot en neutral matolja. I så fall smälter du chokladen för sig själv och tillsätter oljan samtidigt som chokladen i mjölblandningen.
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
150 gkokosolja
200 gströsocker
100 gmörk chokad vegansk
200 mlsojamjölk alt mandelmjölk
15 mlcitronsaft (1msk saft av 1/2 citron)
100 gvetemjöl
5 gDr. Oetker Bakpulver (1 tsk)
50 gkakao
50 gmörk chokad (hackad) - se till att den är vegansk
1 tskDr. Oetker Vaniljarom

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljarom
1

Sätt ugnen på 180°C traditionell värme/160°C varmluft.  Klä en fyrkantig form ( 20x20 cm) med bakplåtspapper.  Blanda citronsaft med sojamjölk tills det börjar tjockna och ställ åt sidan. 

2

Mät upp kokosolja och choklad i en värmetålig skål och ställ över ett varmt vattenbad. Rör tills allt är smält och ställ åt sidan för att svalna. 

3

Blanda mjöl, bakpulver, kakao och socker i en stor bunke. 

4

Rör ner den smälta chokladen i mjölblandningen och tillsätt sedan sojamjölken och vaniljaromen. Rör tills det precis går ihop.

5

Häll smeten i bakformen och jämna ut så att den täcker hela botten. Strö över den hackade chokladen och grädda i ugnen i 30-35 minuter. När den är klar ska smeten ha stannat i kanterna men vara aningens vobblig i mitten. Brownien kommer att sätta sig ytterligare när den svalnar. Låt brownien svalna i formen.

6

När brownien har svalnat helt kan du skära den i bitar. Hoppas det ska smaka!

Tips om recept

  • Du kan byta ut sojamjölken mot mandelmjölk.
  • Varför inte servera brownien varm med vegansk glass. 
  • Vill du ha lite crunch i brownien - blanda i hackade hasselnötter i smeten innan du gräddar.
  • Du kan byta ut kokosolja mot en neutral matolja. I så fall smälter du chokladen för sig själv och tillsätter oljan samtidigt som chokladen i mjölblandningen.