Flag

Kardemummakaka

12 bitar
Enkelt
40 minuter
Recept på lättbakad mjuk kardemummakaka med goda smaker.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kardemummakaka
6 dlvetemjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
2 dlströsocker
2,5 tskDr. Oetker Kardemumma
100 gsmör
2,5 dlmjölk
1 stägg
pärlsocker

Visa produkter

Sätt ugnen på 200 grader. 

Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker och kardemumma.
 
Smält smöret och blanda ner det i mjölblandningen.
Tillsätt mjölk och ägg och rör ihop tills det blir en jämn fin smet utan klumpar.

Bröa en form på 24 cm i diameter och häll ner smeten i formen. Strö på önskad mängd pärlsocker över smeten och grädda i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg, ca 25 minuter. 
Tänk på att alla ugnar gräddar olika fort, så kolla till kakan med jämna mellanrum.