
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Ta fram en springform som är 22 cm i diameter och spänn ett bakplåtspapper i botten. Smörj kanterna med smör. 
 Smält smöret och tillsätt kardemumman. Låt svalna ordentligt. 
 Tillsätt strösocker, salt och ett ägg i taget under tiden du rör om för hand. 
 Tillsätt vetemjölet och vänd runt med en slickepott. 
Blanda alla ingredienser utom pärlsockret. Lägg kanelsmöret i en spritspåse och klipp ett hål längst ner. 
 
 Häll kladdkakesmeten i formen och bred ut till ett jämnt lager. Spritsa i kanelsmöret som en snurra inifrån och ut på kakan. Strö över pärlsockret. 
 Sätt in kakan näst längst ner i ugnen och grädda i cirka 20 minuter. 
 Ta ut kakan och låt svalna. Ställ i kylen i minst två timmar innan servering. Servera med lättvispad grädde. 
Liknande recept

Mjuka kakor

Mjuka kakor

Mjuka kakor