
Kladdkakedonuts
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna bara precis tills allt gått ihop till en tjock och jämn smet. Täck din form med bakplåtspapper och häll upp din smet i den. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Det är olika från ugn till ugn med den ska vara färdig i kanterna och kladdig i mitten. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet, minst 3 timmar innan du stansar ut donuts och dekorerar dem.
Vispa smör och färskost till en fluffig smet. Dela upp frostingen i lika många skålar som du vill ha färger och färga varje frosting i varsinn färg. Stansa ut donut-formade kakor från kladdkakan och bre på frosting. Garnera med strössel och servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Liknande recept
Liknande recept

Rabarberkladdkaka

Dansk sommarkaka

Pepparkaka med lingon

Mandel och Apelsinkaka

Kladdkaka med lakrits

Klassisk sockerkaka med kanderat apelsinskal
