
Vaniljsockerkaka med glasyr
cirka 12 bitar
Enkelt
60 minuter
En riktigt praktfull vaniljkaka vackert dekorerad med citronglasyr. Toppa gärna kakan med torkad frukt eller bär och smulad maräng. Foto: Simona Muntean
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
5,5 dl
vetemjöl
2,5 dl
strösocker
1,5 tsk
Dr. Oetker Bikarbonat
3 st
ägg mellanstora
2 dl
mjölk
1 dl
creme fraiche
225 g
smör smält och avsvalnat
Glasyr
2 dl
florsocker
cirka 1,5 - 2 msk
citronsaft
Visa produkter
Tillagning:
Totalt :
60 minuter
Tillagning:
60 minuter
1
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Smörja och mjöla en sockerkaksform på minst 2 liter och ställ åt sidan.
2
Blanda de torra ingredienserna till smeten i en stor bunke, tillsätt smör, mjölk, ägg och creme fraiche och vispa till en jämn smet.
3
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 45–50 minuter. Kolla upp kakan de sista 10–15 minuterna så du vet om den är klar.
4
Låt kakan vila i formen ca 10–15 minuter. Vänd sen upp och ner den på ett serveringsfat och låt den kallna under formen.
5
Blanda florsocker och citronsaft till glasyren. Ringla glasyren över kakan och garnera eventuellt med torkad frukt, bär och smulad maräng.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Veganska Brownies![]()

50 MinEnkelt
Veganska Brownies
50 MinEnkelt
Veganska Brownies
Kryddkaka med äpple och dadlar![]()

100 MinEnkelt
Kryddkaka med äpple och dadlar
100 MinEnkelt
Kryddkaka med äpple och dadlar
Kardemummarutor![]()

45 MinEnkelt
Kardemummarutor
45 MinEnkelt
Kardemummarutor
Blåbärsambrosia![]()

60 MinEnkelt
Blåbärsambrosia
60 MinEnkelt
Blåbärsambrosia
Söta kokosägg![]()

80 MinEnkelt
Söta kokosägg
80 MinEnkelt
Söta kokosägg
Vegansk citronkaka![]()

60 MinEnkelt
Vegansk citronkaka
60 MinEnkelt
Vegansk citronkaka
Äppelkaka med toscatäcke![]()

60 MinEnkelt
Äppelkaka med toscatäcke
60 MinEnkelt
Äppelkaka med toscatäcke