
Vaniljsockerkaka med glasyr
cirka 12 bitar
Enkelt
60 minuter
En riktigt praktfull vaniljkaka vackert dekorerad med citronglasyr. Toppa gärna kakan med torkad frukt eller bär och smulad maräng. Foto: Simona Muntean
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
5,5 dl
vetemjöl
2,5 dl
strösocker
1,5 tsk
Dr. Oetker Bikarbonat
3 st
ägg mellanstora
2 dl
mjölk
1 dl
creme fraiche
225 g
smör smält och avsvalnat
Glasyr
2 dl
florsocker
cirka 1,5 - 2 msk
citronsaft
Visa produkter
Tillagning:
Totalt :
60 minuter
Tillagning:
60 minuter
1
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Smörja och mjöla en sockerkaksform på minst 2 liter och ställ åt sidan.
2
Blanda de torra ingredienserna till smeten i en stor bunke, tillsätt smör, mjölk, ägg och creme fraiche och vispa till en jämn smet.
3
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 45–50 minuter. Kolla upp kakan de sista 10–15 minuterna så du vet om den är klar.
4
Låt kakan vila i formen ca 10–15 minuter. Vänd sen upp och ner den på ett serveringsfat och låt den kallna under formen.
5
Blanda florsocker och citronsaft till glasyren. Ringla glasyren över kakan och garnera eventuellt med torkad frukt, bär och smulad maräng.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Veganskt bananbröd med choklad![]()

60 MinEnkelt
Veganskt bananbröd med choklad
60 MinEnkelt
Veganskt bananbröd med choklad
Rabarberkladdkaka![]()

60 MinEnkelt
Rabarberkladdkaka
60 MinEnkelt
Rabarberkladdkaka
Citron- och jordgubbskaka![]()

90 MinEnkelt
Citron- och jordgubbskaka
90 MinEnkelt
Citron- och jordgubbskaka
Kladdkaka med chokladmoussetäcke![]()

40 MinEnkelt
Kladdkaka med chokladmoussetäcke
40 MinEnkelt
Kladdkaka med chokladmoussetäcke
Söta kokosägg![]()

80 MinEnkelt
Söta kokosägg
80 MinEnkelt
Söta kokosägg
Vegansk citronkaka![]()

60 MinEnkelt
Vegansk citronkaka
60 MinEnkelt
Vegansk citronkaka
Mjuk Vaniljkaka![]()

50 MinEnkelt
Mjuk Vaniljkaka
50 MinEnkelt
Mjuk Vaniljkaka