
Vegansk citronkaka
Ingredienser
Visa produkter
Tillagning:
Sätt ugnen på 180°C traditionell värme /160°C varmluft. Förbered en avlång bakform. Blanda sojamjölk och citronsaft tills det börjar tjockna, ställ åt sidan.
Ta fram en stor skål och blanda mjöl, malda mandlar, bakpulver och socker väl.
Tillsätt citronzest, olja och sojamjölkblandningen. Rör tills allt precis går ihop.
Häll smeten i bakformen och jämna ut ytan. Grädda i 60-80 minuter, tills kakan är gyllene och din provsticka blir torr.
Medan kakan gräddas, blanda citronsaft och socker till pensling och ställ åt sidan. Så fort kakan är färdiggräddad - stick små hål över hela kakan och häll över citronsockerblandningen. Låt kakan svalna.
När kakan har svalnat blandar du 60 g florsocker med 1 msk vatten eller citronsaft till en glasyr som du sedan ringlar över kakan. Garnera med lite citronzest.
Liknande recept
Liknande recept

Rabarberrulltårta

Klassisk sockerkaka med kanderat apelsinskal

Mandelhjärta

Citronrutor

Vaniljsockerkaka med glasyr
