Flag

Apfelstrudel

1 styck
Mellan
80 minuter
Recept på klassisk äppelkaka med smördeg från Tyskland och Österrike.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
1 stsmördeg
75 gKorinter
1 tskDr. Oetker Romarom
2 mskvatten
100 gsmör
1,5 dlströbröd
1 kgsyrliga äpplen
50 gDr. Oetker Mandel skalad hackad
1,5 dlsocker
En nypakanel
cirka 1 stcitroner saften av, om så önskas

Visa produkter

Picture - Korinter
Picture - Dr. Oetker Mandel skalad hackad
1

Gör så här

Tina smördegen om den är fryst. Lägg degen på en mjölad handduk, kavla ut den och pensla med olja. Mjöla in händerna väl, för försiktigt in dem under degen och dra den varsamt utåt tills degen är mycket tunn. Skär bort de tjocka degkanterna och spara dem.

2

Blanda romarom och vatten och droppa över korinterna. Fräs ströbrödet i lite smör och strö det över degen. Skala äpplen, kärna ur dem och skiva tunt. Blanda äpplen med korinter, nötter, socker, kanel och citronsaft och fördela blandningen över degen.

3

Rulla ihop allt till en tjock rulle, vik in degändarna och tryck ihop dem. Dekorera ovansidan med degresterna (från utkavlingen) och stick små hål i rullen med en gaffel. Sätt ugnen på 180 grader. Smält resten av smöret. Lägg rullen på en smörad plåt, pensla den med smör och grädda 30-45 minuter i ugn; pensla då och då med smält smör.

4

Tag ut apfelstrudeln, skär den i smala portionsbitar. Pudra över florsocker och servera medan den fortfarande är varm med vaniljsås eller vispad grädde.