Flag

Pannkakstårta med chokladmousse

cirka 8 - 10 portioner
Mellan
60 minuter
En riktigt måste för chokladälskaren och ett perfekt alternativ till den klassiska födelsedagstårtan. Tårtan är byggd av tunna läckra pannkakor varvade med len chokladmousse, toppad med drypande läcker chokladsås och chokladfyllda silverpärlor.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Chokladpannkakor
3 stägg storlek M-L
9 dlmjölk
450 gvetemjöl
50 gkakao gärna osötad
0,5 tsksalt
2 msksocker
2 mskDr. Oetker Vaniljsocker
cirka 2 - 3 msksmör till stekning
Fyllning
2 påsarDr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
5 dlmjölk
Topping
Efter behovchokladsås
Efter behovDr. Oetker Silver Pearls chocolate

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
1

Chokladpannkakor

Vispa äggen med hälften av mjölken. Tillsätt de torra ingredienserna. Sikta eventuellt kakao och mjölet för att undvika klumpar. Vispa samman till en tjock smet. Blanda smeten jämnt tills den är klumpfri. Tillsätt resten av mjölken lite i taget tills smeten har rätt konsistens.

2

Hetta upp en stekpanna och smält lite smör. Häll lite smet i pannan och bred ut så att smeten fördelas till en tunn rundel över hela pannan. Stek pannkakorna på medelhög värme på båda sidor. Undvik att de bränner.

3

Chokladmousse

Blanda tårtmoussepulvret med mjölk. Vispa med elvisp på låg hastighet i 1 minut och därefter i 4 minuter på hög hastighet tills moussen är luftig. Montera tårtan genom att varva de avsvalnade pannkakorna med ett tunnt lager mousse mellan varje lager. Spara 3-4 msk mousse i en spritspåse med stjärntyll.

4

Spritsa 3-4 små toppar med mousse uppepå tårtan längs kanten. Fördela sedan chokladsås över hela ovansidan med hjälp av en palett. Låt gärna chokladsåsen rinna över kanten. Dekorera slutligen med Dr. Oetker Silver Pearls Chocolate.