Flag

Cheesecake New York Style

cirka 10 - 12 bitar
Mellan
75 minuter
En klassisk cheesecake passar lika bra till vardags som till fest. Detta recept är enkelt att att variera genom att byta ut smaksättare eller topping.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
150 gmjukt smör
1 dlsocker
3 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
1 tskVaniljpasta Taylor & Colledge
1 stägg
Fyllning
500 gkvarg eller kesella
400 gfärskost
4 stägg
1,5 dlsocker
1 tskVaniljpasta Taylor & Colledge
1,5 dlpotatismjöl
100 gvit choklad
1 stcitroner (rivet skal)
Topping
1,5 dlkolasås
100 gfärska blåbär
Efter behovDr. Oetker Black & Gold strösselmix eller annan dekorationsströssel

Visa produkter

Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
Picture - Dr. Oetker Black & Gold strösselmix  eller annan dekorationsströssel
1

Botten

Blanda socker och det mjuka smöret. Tillsätt ägget under vispning. Blanda ner mjöl, bakpulver och vaniljpasta. Rör ihop till en smidig deg. Fördela degen i en springform med löstagbara kanter, i botten och längs med nederdelen av kanterna.

2

Fyllning

Smält chokladen i en skål i micron eller över vattenbad. Blanda alla ingredienserna för fyllningen. Tillsätt den smälta chokladen under vispning. Fördela fyllningen över botten.

3

Grädda cheesecaken i 175 grader i ca 50 minuter. Låt kakan svalna och dekorera med kolasås, bär och guldströssel.