COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Chokladbitar med hallon och lakrits

Här kommer ett recept som får alla lakritsälskare att jubla! Sockerfria små söta chokladbitar som smälter i munnen.

omkring 6 - 9 bitar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladbitar med hallon och lakrits

Ingredienser:

60 g mörk chokad , utan tillsatt socker
20 g smör
20 g hasselnötter utan skal, rostade
0,5 dl vispgrädde
1 msk Naturlig dekoration hallon
0,5 - 1 msk sötströ
omkring 0,5 tsk lakritspulver

preparation

Förberedelse

Hacka hasselnötterna. Koka upp grädde, smör och sötning i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner bitar av chokladen tills den smält. Tillsätt hasselnötter, Naturlig Dekoration hallon och lakritspulver. Klä en liten form (ex. en liten matlåda som är 10X10 cm) med aluminiumfolie och fördela i chokladmassan. Låt stelna i kylskåp. Skär chokladen i bitar. Om önskas dekoreras chokladbitarna med smält choklad och Naturlig Dekoration.