Flag

Cupcakes

cirka 10 - 15 styck
Mellan
60 minuter
Cupcakes är i grund och botten en dekorerad muffins. Det här grundreceptet på cupcakes är lätt att variera genom att ändra smaker, färger och strössel
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
2 stägg
2 dlsocker
2 dlmjölk
1 dlmatolja (ej olivolja)
4 dlKungsörnen Vetemjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1 krmsalt
Topping
200 gfärskost (Philadelphia eller mascarpone t. ex)
75 gmjukt smör
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
2 dlflorsocker
cirka 1 mskcitronsaft eller limesaft

Visa produkter

1

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt dessa i äggblandningen omväxlande med mjölken och oljan. Fyll smeten till 2/3 i muffinsformar med hjälp av två matskedar.

2

Grädda i 200ºC i ca 20 minuter för stora muffins och 15 minuter för små. Jättemuffins gräddas i 175ºC i ca 25 minuter. Låt muffinsen svalna.

3

Tillred toppingen genom att röra samman alla ingredienser till en krämig konsistens. Bred på muffinsen med en kniv eller spritsa med spritspåse.

4

Dekorera med med blommor, hjärtan, silverkulor, sockerpärlor, prinsessfigurer, marsipanfigurer...


Smakvarianter: Byt ut 0,5 dl av vetemjölet mot siktad kakao. Tillsätt 200 g rivna morötter i smeten och byt ut vaniljsocker mot 2 tsk kanel. Tillsätt 1 påse (75 g) Dr. Oetker korinter i smeten. Tillsätt 100 g hackad choklad i smeten. Tillsätt 50 g hackade valnötter och byt ut vaniljsocker mot en påse pepparkakskryddor.


Toppingvarianter: Tillsätt några droppar valfri karamellfärg. Uteslut smör och limesaft. Smällt i stället ca 100 g choklad över vattenbad och rör ned i glasyren. Använd en god choklad vit, ljus eller mörk. Uteslut smör och limesaft. Tillsätt ca 2 dl vispad gräddeoch 1 dl jordgubbssylt i glasyren. För extra snabb och enkel topping, använd färdig vaniljkesella.