COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Fruktig påskkaka

Recept på saftig och god mjuk kaka, som är lätt att slänga ihop.

1 springform

Lyckas lätt 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Fruktig påskkaka

Ingredienser:

200 g smör
2,5 dl socker
3 st ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
75 g Korinter
1 dl Dr. Oetker Suckat
1 dl Dr. Oetker Apelsinskal
100 g Dr. Oetker Cocktailbär gröna eller röda
omkring 5 - 10 droppar Dr. Oetker Hushållsfärg gul

preparation

Förberedelse

1

Fruktig påskkaka

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en rund hålform, ca 1,5 liter. Blanda frukten med en matsked av mjölet.

2

Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt karamellfärg och ett ägg i taget. Vänd ner frukten i smeten tillsammans med resten av mjölet och bakpulvret.

3

Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 tim.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten