
Glutenfria pumpabars
cirka 16 bitar
Enkelt
50 minuter
Ett recept på glutenfria bars med smak av pumpa. Perfekt när du vill ta tillvara på säsongens pumpor.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Smet
300 g
pumpa hokkaido
5 st
ägg
70 ml
agave sirap
En nypa
salt
250 g
mandelmjöl
1 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
0,5 tsk
kanel
2 msk
majsmjöl
1 msk
solrosolja
Glasyr
150 g
vit choklad couverture
2 msk
pumpafröolja
15 g
pumpafrö hackade
Tillagning:
Tillagning:
50 minuter
Kakan
Sätt ugnen på 180°C över- och undervärme.
Skölj pumpan, torka den och skär den i stora bitar. Riv ner bitarna i en skål. Tillsätt ägg, agavesirap, salt, mandelmjöl, bakpulver, kanel och hälften av majsmjölet och rör om noga.
Pensla en form på ca 20x30cm med solrosolja och bröa den med resten av majsmjölet. Häll pumpablandningen i formen fördela den jämnt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna något och ta ut den ur formen.
Glasyr
Smält chokladen och rör ner pumpafröoljan.
När kakan helt svalnat - häll chokladglasyren över kakan och strö över de hackade pumpafröna.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Mors kaka![]()

120 MinEnkelt
Mors kaka
120 MinEnkelt
Mors kaka
Valentine Muffins med choklad![]()

40 MinEnkelt
Valentine Muffins med choklad
40 MinEnkelt
Valentine Muffins med choklad
Mintbrownie med chokladmousse![]()

60 MinEnkelt
Mintbrownie med chokladmousse
60 MinEnkelt
Mintbrownie med chokladmousse
Häxhattar![]()

20 MinEnkelt
Häxhattar
20 MinEnkelt
Häxhattar
Fruktig påskkaka![]()

80 MinEnkelt
Fruktig påskkaka
80 MinEnkelt
Fruktig påskkaka
Goda Semlor![]()

60 MinEnkelt
Goda Semlor
60 MinEnkelt
Goda Semlor